0

Н ационалният отбор на Беларус постигна победа с 1:0 като гост на Люксембург в мач от 2-рия кръг в група С3 на Лигата на нациите.

Срещата във Великото херцогство не предложи особено много запомнящи се моменти, като домакините имаха известно игрово предимство, но не успяха да го материализират по никакъв начин.

Вместо това бившата съветска република, която е съучастник на Русия във войната срещу Украйна и удържа 0:0 с България преди 3 дни в Унгария, внимателно издебна шанса са и в 76-ата минута Валери Громико вкара красив гол от дъгата на наказателното поле. Полузащитникът на Кайрат Алмати пое топката около дъгата и пред погледа на бившия защитник на ЦСКА Енес Махмутович, който му остави твърде много пространство да си нагласи топката на фалца на левия крак.

За Люксембург през второто полувреме се появи и новото попълнение на „армейците” Мика Пинто, който раздвижи играта по левия фланг, но без резултат.

С успеха си Беларус излезе поне временно начело в класирането в групата с 4 точки преди мача на нашите със Северна Ирландия.