0

Б ез загубена точка във Висшата лига С 6 победи от 6 мача, шампионът на Англия Манчестър Сити понесе първата си загуба, която е необратима – 0:1 с Нюкасъл означаваше край на участието в Купата на лигата „Карабао“ този сезон.

Това вбеси мениджъра на „гражданите“ Пеп Гуардиола, който завърши мача, спорейки с реферите, съперниците и кой ли не още. Той така и не извади най-силния си коз в атаката – Ерлинг Халанд остана на скамейката по негово решение.

„Свраките“ успяха да отбележат единственото попадение в мача в 53-ата мин.след страхотна игра на Жоелинтон. Бразилецът получи топка на границата на наказателното поле и след добър демараж и овладяване на топката успя да напредне , измъкна се от няколко съперници и пусна безупречен пас към Исак на далечния дирек, който го превърна в гол. Малко след това шведът напусна контузен.

След мача Гуардиола се оплака от претоварения календар на отбора му и липсата на достатъчно  време за възстановяване на играчите. „Не можем да се върнем със самолет, има проблеми със самолетите, така че трябва да вземем автобус и ще пристигнем два-три часа по-късно, много по-късно от очакваното“, обясни Пеп след като отборът на Сити хвана автобус, за да измине 234 км между Нюкасъл и Манчестър.

Гуардиола, който е все по-загрижен за липсата на почивка на своите играчи през целия сезон, е изправен пред серия от шест мача като гост в следващите седем мача.

„Проблемът е липсата на почивка, особено психическа. Две-три седмици почивка между сезоните са нищо. Проблемът е липсата на почивка година след година. Тук пак ще се оплача и после го забравям“, отсече Пеп.

Сити е носител на трофея в 6 от последните 10 издания на турнира, но не успя да намери път към вратата на "свраките" и напусна надпреварата още в тази ранна фаза.

Ливърпул се класира за осминафиналите след победа с 3:1 над Лестър на "Анфийлд".

Мърсисайдци бяха догонващи в резултата, след като Кейси Макатиър даде преднина за Лестър с попадение още в 3-а минута.

Коди Гакпо изравни малко след почивката, а с бомбен удар Доминик Собослай направи пълен обрат в 70-а минута. Диого Жота оформи крайното 3:1 в самия край на двубоя.

Челси най-сетне зарадва своите привърженици с победа с 1:0 срещу Брайтън. Лондончани нямаха победа в три поредни мача, в които не успяха да отбележат гол, но срещу Брайтън стигнаха до успех с попадение на Николас Джаксън и се класираха за следващия етап на турнира.

Арсенал също продължава напред след победа с 1:0 над Брентфорд. Единственото попадение в мача вкара Рийс Нелсън в 8-ата минута.

След срещите снощи бе изтеглен и жребият за осминафиналите, като най-интригуващ е двубоят между Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, който е повторение на финала от миналия сезон. Тогава "червените дяволи" се наложиха с 2:0 и спечелиха трофея.

Интерес предизвиква и лондонското дерби между Уест Хем и Арсенал. Ливърпул гостува на Борнемут, а Челси приема Блекбърн.

Купа на лигата „Карабао“, трети кръг (1/16-финали), сряда: Ливърпул – Лестър 3:1, Линкълн – Уест Хем 0:1, Фулъм – Норич Сити 2:1, Челси – Брайтън 1:0, Брентфорд – Арсенал 0:1, Астън Вила – Евертън 1:2, Блекбърн Роувърс – Кардиф Сити 5:2, Борнмът – Стоук Сити 2:0.