0

С лед сълзите на сбогуване със Златан Ибрахимович, който обяви края на кариерата си, тифозите на Милан бяха сюрпризирани и с освобождаването на клубната легенда Паоло Малдини, един от малцината в света, обличали само една фланелка.

След среща в милански хотел с американските собственици на клуба, начело с Джери Кардинале, дойде съобщението, че Малдини и дясната му ръка Масара вече няма да бъдат главни мениджъри на спортната секция.

Това бе счетено като край на проекта, който започна през 2018 г. и който донесе на Милан титлата от 2021/22 и завръщането им в Шампионската лига с три последователни квалификации, в допълнение към полуфиналите този сезон.

Разнобоят между ръководството и Малдини/Масара е от близо месец. Отговорността за управлението на пазара и отбора сега ще премине към Джефри Монкада, който беше ръководител на скаутинга на “росонерите“.

Начело с Фурлани, главен изпълнителен директор на Милан след напускането на Иван Газидис, става промяна на посоката, която отговаря на новите идеи на собствениците: клубът да стане печеливш с евтини покупки и скъпи продажби, и налагането на млади таланти.