0

Е дна „Златна топка“ (Роберто Баджо през 1993 г.) и трима световни шампиони (Антоньони през 1982 г., Дел Пиеро и Тоти през 2006 г.) са поканени от селекционера на Италия Лучано Спалети на тренировка на адзурите преди Евро 2024 г. това лято. За четиримата чаровници на калчото, сред най-обичаните футболисти в историята на Скуадра адзура, ще получат специални покани от федерацията.

Спалети се надява неговите избраници да прихванат от излъчването и самочувствието на фамозното каре.

"Чувствам, че съм национален треньор само, когато изведа Италия напред на Евро 2024", заяви Спалети в интервю за вестник Corriere dello Sport.

"Да носиш националната фланелка е нещо специално. По-скоро бих разчитал на футболист с по-малко качества, но морално стойностен.

Когато започнем подготовка за Европейското първенство на Коверчано, бих искал да доведа Баджо, Дел Пиеро, Тоти и Антоньони", продължи националният селекционер на Италия.

"Вече говорих с президента на федерацията Габриеле Гравина. Идеята е да гледат някоя тренировка. Ще накарам момчетата да вдигнат летвата. Федерацията скоро ще изпрати покани", добави Спалети.

"Самочувствието на отбора трябва да съответства на обичта ни към националния тим. Не трябва да се страхуваме от никой", категоричен бе Лучано Спалети.

Източник: БТА