0

Ч елси и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят на "Стамфорд Бридж" и завършиха 1:1 в мач от 12-ия кръг във Висшата лига. 

Челси се виждаше победител, след като Жоржиньо вкара от дузпа в 88-ата минута. Нарушението бе отсъдено за задържане на Мактоминей в наказателното поле, който свали Армандо Броха на тревата.  

В добавеното време на мача обаче Каземиро насочи топката с глава, вратарят Кепа изби с една ръка, топката се удари в левия му стълб, но мина с целия си обем голлинията за 1:1.

Двата отбора внимаваха предимно да не загубят, като положенията пред двете врати бяха твърде малко. 

Челси остана на четвърто място на две точки зад третия Тотнъм, но запази аванса си от точка пред Манчестър Юнайтед.  

Големият губещ обаче може да се окаже защитникът на Юнайтед Рафаел Варан. Френският национал получи контузия в областта на коляното и бе принудително заменен в 60-ата минута на мача, като не негово място влезе Виктор Линдельоф.

Варан се опита да покрие Пиер-Емерик Обамеянг, но когато изчистваше топката падна и се приземи върху своето коляно. На терена влезе носилка, но все пак френският защитник излезе на крака от терена. Камерите уловиха момента, че той се разплака, след като осъзна, че тази травма може да му коства участието на световното първенство в Катар.