0

О тборите на Челси и Тотнъм изиграха невероятно лондонско дерби, но не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в двубой от втория кръг на английската Висша лига. 

Калиду Кулибали откри в 19-ата, а Пиер-Емил Хойберг изравни в 68-ата минута, а това доведе до сблъсък между мениджърите на двата отбора Антонио Конте и Томас Тухел, които бяха близо до физическа саморазправа. 
Рийс Джеймс даде нов аванс на "сините" в 77-ата, но Хари Кейн изравни за втори път в шестата минута от добавеното време и донесе точката за своя тим. 

Мениджърът на домакините Томас Тухел прави две промени в сравнение с първия мач от сезона. Новото попълнение Марк Кукурея е титуляр за сметка на Бен Чилуел, а Рубен Лофтъс-Чийк пък заменя капитана Сесар Аспиликуета, който е на пейката. Рийс Джеймс пък действа в центъра на защитата заедно с Тиаго Силва и Калиду Кулибали.

Антонио Конте пък заложи на същия състав, който победи „светците“ на старта. Привлеченият през лятото Ричарлисон пропусна първия мач поради наказание, а днес сяда на резервната скамейка.

След последния съдийски сигнал пък двамата мениджъри отново имаха саморазправа. След като се поздравиха, Тухел задържа ръката на Конте и последваха нови реплики, след което и двамата получиха червен картон.

Според "Скай Спортс" причината е била, че Конте не погледнал в очите Тухел, когато му стиснал ръката.