0

Б роени дни преди началото на сезона на Висшата лига на Англия Челси се уреди със спонсор за фланелката си, която досега бе девствено синя.

Американската технологична компания "Infinite Athlete" ще плати по 50 милиона евро за всеки от седемте договорени сезона с лондончани, за да носят логото й на гърдите си.

С това бе решен проблем, появил се в Челси от края на миналата година, който стана очевиден в предсезонната подготовка с липсата на името на спонсор върху екипите.

Продължителността на договора е предвидена за седем години, така че общата сума, която Infinite Athlete ще преведе, ще бъде общо близо 400 милиона евро.

Последните дни от турнето в Съединените щати бяха ключови за сключването на много изгодна сделка за клуба, за която, обаче, се работи още от април, разкри "Дейли Мейл". Договорът с предишния спонсор на екипа - мобилния оператор Three, изтече в края на миналата година.

Компанията Infinite Athlete има планове да стане основен играч в световния футбол – предоставяйки достъпни данни за играчи на клубовете и позволявайки на феновете да гледат мачове от различен ъгъл. Новото име идва след скорошно ребрандиране, при което предишното име Tempus Ex Machina бе заменено от Infinite Athlete.