0

Ч елси се класира за един финал за сезона – за Купата на лигата „Карабао“ срещу Ливърпул, и продължава напред за ФА Къп с категорична победа 3:1 като гост на Астън Вила в преиграването.

Купите явно ще спасяват сезона на отбора на Почетино, който приема на 1/8-финала срещу Лийдс с Илия Груев на „Стамфорд Бридж“ в края на февруари.

Преиграването с Астън Вила се оказа по-лесно за Челси от очакваното – лондончани водеха с 2:0 до 20-ата мин. С голове на Галахър и Нико Джаксън.

А световният шампион Енцо Фернандес окончателно закопа Вила с виртуозно и неспасяемо изпълнен пряк свободен удар за 0:3 в 54-ата мин. Съотборникът му от националния на Аржентина „Дибу“ Мартинес докосна с пръстите на дясната си ръкавица топката, която се заби в мрежата през горния десен ъгъл на вратата му. Фернандес отпразнува пред агитката на Челси като свали фланелката си и показа името и номера си, с този жест той опроверга плъзналите слухове, че иска да напусне "Стамфорд Бридж".

Останалите осминафинали: Ковънтри – Мейдстън, Борнмът – Лестър Сити, Блекбърн – Нюкасъл Юн., Лутън Таун – Манчестър Сити, Нотингам Форест – Манчестър Юнайтед, Улвърхемптън – Брайтън, Ливърпул – Саутхемптън.