0

Г абонският нападател на Барселона Пиер-Емерик Обамеянг е приел личните условия, които му предложи Челси, за да го върне обратно във Висшата лига, съобщи каталунският в. „Спорт“. 
Сега остава да си стиснат ръцете преговарящите от двата клуба, тъй като има някои разминавания в цените.

Челси иска да включи в сделката за общо 30 милиона евро и левия бек Маркос Алонсо, когото оценява на 11 милиона евро. Каталунците, обаче, не са навити, защото по-рано за испанския национал лондончани поискаха по-ниска сума - устно. 

Обамеянг е получил оферта за 3 годишен договор с по-висока заплата в Челси от тази, която взима в Барса. Ключово се оказа включването в преговорите на треньора на лондончани Томас Тухел. 

С Барса бившият голаджия на Арсенал има подписан 2-годишен договор, който клубът може да разтрогне едностранно идното лято.

Междувременно на трансферния фронт в Барса нещата се развиват много бързо в края на меркатото - нападателят Мемфис Депай се разбра с Барселона за прекратяване на договора, пише журналистът Фабрицио Романо. 

Очаква се в близките дни 28-годишният свободен агент да отиде в Ювентус. По-рано беше съобщено, че Ювентус е договорил условията по контракта с нападателя на Барса. Заплатата на Депай ще бъде 5 милиона евро на година, без бонусите.

През миналия сезон футболистът записа 37 мача за Барселона във всички турнири, като отбеляза 13 гола и направи 2 асистенции.