0

Г лоба от половин милион евро е наложило ръководството на Челси на централния нападател Ромелу Лукаку за скандалното му интервю за "Скай Италия", в което се оплака, че не се чувства щастлив при лондончани и се обясни в любов на Интер, съобщи италианският в. "Ла Република". На "Стамфорд Бридж" футболистът получава по над 230 000 евро на седмица.

Осъзнал по трудния начин гафа си, който вбеси и феновете на отбора, белгиецът побърза да се извини на треньора Томас Тухел.

Лукаку клекна и поиска лична среща с прекия си шеф, за да изчистят нещата. Източник на „Сън“ е доверил, че нападателят е поднесъл извинения и е изразил съжалението си за своя гаф, недопустим за елитен 29-годишен професионален футболист.



Тухел беше бесен от интервюто и за наказание въобще не включи нападателя в групата за ключовия мач с Ливърпул на „Стамфорд Бридж“, завършил 2:2.

Германският треньор на „сините“, който получи пълна подкрепа за действията си от собственика на Челси Абрамович, ще включи Лукаку в днешното занимание с целия игрови състав. Утре Челси приема Тотнъм в първи полуфинален мач за Купата на лигата „Карабао“.

Лукаку тренира вчера с групата играчи, които не участваха в неделния мач.

Челси плати рекордни за клуба 115 милиона евро на Интер за белгиеца миналото лято.

Лукаку сега е под натиск да изкупи вината си пред феновете на Челси. От клуба отказаха да коментират срещата между Тухел и Лукаку.

Тухел настоя, че винаги е готов да изслуша обяснението на своя играч: „Винаги има път назад“.