0

Н ационалите ни могат да се окажат в ролята на арбитър в нашата група.

Квалификациите приключват утре с мачовете Сърбия – България и Унгария – Черна гора. Черногорците се надяват на чудо, което да ги прати на Евро 2024. То ще се случи при тяхна победа, но в същото време и на българите в Лесковац.

„Остава ни да си свършим работата в Будапеща, а в мача Сърбия – България всичко може да се случи. Футболът все пак е чудна игра. Може пък на българите съдбата да им върне за всички голове, които получиха в добавеното време“, заяви един от най-опитните в състава на Черна гора Стеван Йоветич.

Сърбите обаче не дават и да се чуе за загуба. „Всичко си зависи от нас, сами ковем съдбата си. Вярваме в добрия край“, коментира левият защитник Филип Младенович. „Във футбола отдавна няма леки съперници. Знаем, че българите върнаха в отбора някои опитни играчи“, добави Неманя Гудел, който е сгоден за Анастасия, щерката на Цеца Величкович.

Медиите в Сърбия отбелязват, че нашите ще направят всичко възможно да не останат в историята като един от най-слабите национални отбори. B92 припомня, че за последно сме завършили без победа в квалификации през 1960-а. Тогава обаче се играят елиминации и отпадаме от първия си съперник Югославия.