0

Е дин от двамата най-опитни футболисти в състава на Черна гора - Стеван Йоветич, говори пред медиите преди утрешната среща в българските национали на старта на кампанията за Евро 2024. Йоветич е играл във всички мачове до момента между двете страни. Сега ситуацията обаче е напълно различна.

"Добре познавам българския футбол. Не се изправяме за първи път срещу вашия национален отбор. Имам добро мнение, тъй като имате нов селекционер и млади играчи. Кърстаич е добър треньор, който дава нова енергия на отбора. Групата ни е трудна, но всеки отбор има качества, започна Йоветич, който носи екипа на германския Херта.

Попитан дали Сърбия е фаворит в групата, а Унгария основен претендент за 2-ото място, той каза: "Сърбия е фаворит, защото има нещо повече от останалите. Може би една идея по-добър състав. Няма атрактивни имена, но групата е тежка и трудна, според мен. Смятам, че и ние, и България ще се борим за 2-ото място".

Селекционерът на Черна гора Миодраг Радулович се изказа със сериозно уважение за България.

"Стартът е важен във всяко едно състезание. Подготвихме се много добре за българския отбор, анализирали сме ги и отборно, и индивидуално. Мога да кажа, че сме анализирали противника до детайли. От първите минути ще се опитаме да наложим нашия стил“, започна треньорът на черногорците, цитиран от БТА.

"България е млад отбор с нов треньор, от който е получил тласък в развитието си, нова енергия. Момчетата знаят колко е важен добрият старт. Да, утрешният мач не решава нищо, но искам да отговорим на един агресивен български стил. И когато имаме възможности, когато имаме шанс с топката, имаме качества да ги завършим".

"За мен шансовете са 50 на 50. Очаквам безпощадна борба без много сметки, България ще има шансове, ние също. Надявам се на мъжка игра, накрая да победи по-добрият. Предстои ни здрава битка, но се надявам да е коректна", каза още Радулович.

Запитан дали това ще е най-лесното гостуване на Черна гора в тази група, селекционерът отговори. "Оценявам българския футбол, не гледам така. Била е 4-а на света, дала е голям брой топ-играчи, Лудогорец играе в групите на европейските турнири. Сега момчетата, които играят, са колективен отбор. Може и да нямат големи индивидуални качества, но са здрави, имат агресивен ритъм. Трябва нашите играчи да отговарят на този ритъм", завърши специалистът.