0

В ратарят Давид де Хеа изрази желанието си да остане в Манчестър Юнайтед до края на кариерата си на фона на продължаващите разговори по новия му договор, съобщава агенция ДПА.

Настоящият контракт на 32-годишния испански страж изтича в края на сезона, а английският клуб има опция за удължаването му с една година. Двете страни обаче преговарят за по-дълъг срок на новия договор.

„Спокоен съм. Надявам се да остана тук до края на кариерата ми. Казвал съм, че  това е моят клуб, тук съм от много години, това е голяма чест и се чувствам щастлив в клуба“, заяви Де Хеа.

Ръководството на Манчестър Юнайтед в момента опитва да осигури допълнителна конкуренция за Де Хеа, говори се за оферта към Джак Бътланд от Кристъл Палас.

„Червените дяволи“ не са допускали попадение в домакинствата си в лигата от победата с 3:1 над Арсенал през септември – постижение, което ще бъде тествано от футболистите на Манчестър Сити при гостуването на 14 февруари.

„Точно така трябва да бъде тук. Трябва да бъде трудно място за всички съперници. Да видим какво ще се случи в бъдеще. Играем наистина добре и трябва да задържим тази форма толкова дълго, колкото можем. Да се подготвяме за всеки мач като финал и да се възстановяваме достатъчно добре, тъй като имаме много двубои този месец“, заяви Давид де Хеа.

Манчестър Юнайтед натрупа 13 победи в последните си 16 срещи във всички турнири, доказателство за нарастващото влияние на мениджъра Ерик тен Хаг през настоящия сезон.

„Той се справя добре. Чувстваме се като истински отбор. Всеки иска да побеждава, да играе за този клуб, което е страхотно. Мисля, че внесе отличен отборен дух. Наистина играем на ниво и се надяваме да продължим по този начин“, завърши Де Хеа.