0

П ривлеченият от ЦСКА - София нападател Матиас Фаетон демонстрира отлична форма на турнира "Голд Къп". 23-годишният стрелец наниза два гола за победата на Гваделупа над Куба с 4:1. Той действаше като ляво крило и беше над всички на терена, а отборът му е все по-близо до четвъртфиналите.

Гваделупа изненада още на старта с равенството срещу фаворита в групата Канада, а днес имаше за съперник неопитния тим на Куба, който рухна още до почивката. С актив от 4 точки Фаетон и компания оглавиха класирането преди срещата Канада - Гватемала и направиха голяма крачка към участие във фазата на директните елиминации.

Кубинците подходиха наивно и в опитите си да са агресивни оставяха много свободни пространства. В 13-ата минута Стив Совет подаде на Фаетон, който овладя топката и с мощен шут с десния крак не остави никакви шансове на вратаря Райко Аросарена. Малко по-късно гол на Куба беше отменен заради засада.

В 41-ата минута Анж-Фреди Плюман удвои аванса на Гваделупа, а в 43-ата Матиас Фаетон вкара втория си гол в мача. Новото попълнение на ЦСКА - София получи пас от Тиери Амброус и отново демонстрира, че разполага със силен и отмерен удар. Този път топката спря в долния десен ъгъл на вратата на Куба, а интригата около крайния победител изчезна.

След почивката футболистите на Гваделупа намалиха оборотите, но преди това вкараха още един гол, дело на Антони Барон. Играчът на Сервет сътвори истински шедьовър. Той се завъртя технично в наказателното поле и след това елегантно плъзна топката в мрежата за 4:0. Фаетон можеше да оформи хеттрик, но изстрелът му с левия крак мина покрай вратата, а в 70-ата минута селекционерът Жослен Англома го смени със Стивън Давидас.

Кубинците се възползваха от отпускането на противника и върнаха едно попадение в 62-ата минута, когато точен беше Аричел Ернандес от дузпа. В 77-ата минута и гол на Даниел Диас беше отменен, а малко преди края на двубоя резервата Алдаир Руис получи директен червен картон.