0

Б арселона тръгна да защитава титлата си по грешен път. Гостуването на Хетафе в Ла Лига завърши завърши 0:0. 

На стадион „Алхонсо Перес“ каталунците явно ги гони як карък, тъй като за четвърти пореден път не успяха да отбележат гол, за трети пореден път мачът завърши при този резултат. Сега бе още по-лошо – показани бяха три червени картони, два от които именно за Барса. Още в края на първото полувреме беше изгонен Рафиня, а в 70-ата минута от скамейката беше натирен и треньорът Хави Ернандес. Червения цвят видя и Хайме Мате от домакините.

Драма имаше и в края на мача. Съдията даде 9 минути продължение, но срещата продължи 115 минути. Всичко това заради ситуация в наказателното поле, когато играч на Хетафе първо задържа Гави, а след това изрита Араухо. Реферът първо не отсъди нищо, но беше призован от ВАР да прегледа положението на монитор и да вземе решение. Мнозина видяха дузпа, но той беше категоричен – игра с ръка на Гави.


Така Барселона изостана с две точки на големия си съперник Реал още след първия кръг. Тимът от Мадрид победи с 2:0 Атлетик (Билбао), но даде скъпа жертва – защитникът Милитао скъса кръстна връзка и ще отсъства дълго, най-вероятно до края на сезона. Същата съдба няколко дни по-рано сполетя и вратаря Тибо Куртоа.