0

О тборът на Мейджър Лийг Сокър (МЛС) на САЩ Чикаго Файър ще се опита да продаде българския футболист Станислав Иванов през януари, съобщава hottimeinoldtown.com.

23-годишният бивш младежки национал Иванов ще бъде оставен без специална протекция за избор в разширителния драфт от новия клуб в лигата Сейнт Луис Сити, който в петък ще попълни състава си от играчи от другите отбори в първенството.

"Българското крило рядко играе за Файър и е огромна трансферна грешка. Той по всяка вероятност ще бъде продаден през януари, а със сигурност няма да бъде сред защитените играчи за селекция в разширителния драфт", коментира изданието.

Основаният преди три години Сейнт Луис Сити влиза в МЛС за новия сезон през следващата пролет и сега ще може да събере състав от играчи от другите клубове срещу компенсация, но само от списък, в който попадат предварително обявените незащитени за избор футболисти.

Иванов беше привлечен от Левски срещу 300 хиляди евро през декември 2020 година. Той има контракт с Чикаго до края на 2023 година с опция на клуба за още един допълнителен сезон. 

Българинът записа 921 игрови минути в 16 официални срещи с 1 гол, но по-често беше резерва или не попадаше в групата, като пропусна и някои мачове заради контузия.

Футболистът в момента е в България след края на сезона в МЛС, в който Файър завърши на 12-о място в Източната конференция и не успя да се класира за плейофите.