0

Р ъководството на ЦСКА 1948 излезе с официална позиция по повод пропадналата контролна среща в петък от 14 ч. в Монтана с елитния румънски клуб У Крайова 1948. 

„Червените“ от Бистрица, за разлика от останалите отбори в елита, решиха да минат по тънката лайсна с подготовка само у нас.

По-рано днес румънците обвиниха софиянци в аматьорщина със следното съобщение: "Въпреки че имахме ясна уговорка за изиграването на мача, българската страна обяви пред клуба ни, че не може да играе. 

Посочените причини бяха изключително неоснователни. Това е вторият клуб, който показва аматьорщина и несериозно поведение към нас“.

От ЦСКА 1948 се оправдаха с Голям Сечко – минусовите температури, които са най-нормалното нещо в този период.

"След влошаването на метеорологични условия и критично ниските температури в България ЦСКА 1948 беше информиран от домакините ФК Монтана, че съоръжението е негодно да приеме срещата между двата тима“, се казва в изявлението на „червените“ от Бистрица. 

„Причина за това е замръзналото тревно покритие на стадион "Огоста", което прави провеждането на срещата невъзможно.

Ние от ЦСКА 1948 считаме за неоснователно да се рискува здравето на футболистите. Целта на подобни срещи е да работи за оптималната форма на състезателите и отборите, а не да причинява травми. Представителите на румънския клуб предложиха провеждане на срещата в северната ни съседка, но с оглед програмата на подготвителния лагер на ЦСКА 1948, това беше непостижимо за нашия клуб. Пожелаваме на ФК У Крайова 1948 успех в бъдещите спортни изяви!", се казва в становището.

ФК У Крайова 1948 е един от двата клуба в града, които претендират да са наследници на оригиналния Университатя (Крайова). 

Другият е КС Университатя (Крайова) с треньор българина Ивайло Петев.

Източник: БТА