0

Д инамо 1948 (Букурещ) ще представи до няколко часа българския атакуващ полузащитник Георги Миланов, съобщава сайтът dinamo1948.club. 

Докато у нас има само един клуб с числото 1948 в името – ЦСКА 1948, то в Румъния са цели два: Динамо 1948 от Букурещ и Университатя Крайова 1948. 

Динамо, един от двата най-популярни румънски клуба, който бе отбор на вътрешното министерство при диктатора Чаушеску, се намира на незавидното 15-то предпоследно място в първенството.

Динамо 1948 се върна в Лига 1 след една година изгнание във второто ниво, връщайки се след победа над Арджеш (Питещ) в баражите.

Сега „кучетата“ се борят със зъби и нокти за оцеляването си. В момента старши треньор е Желко Копич – трети наставник за тях през сезона и бивш предводител на Ботев (Пловдив). 

Вчера и днес те представиха 24-годишния полузащитник от Балти (Молдова) Петру Нягу и 28-годишния централен защитник от РСМ Дарко Велковски, който беше без отбор от 31-и август миналата година.

Ситуацията с Миланов е същата – той е без отбор от над 6 месеца. Бившият български национал, който ще стане на 32 години на 19-и февруари, за последно е играл официален мач през юли 2023-а година за Ал Дафра от ОАЕ. 

Там записа 15 мача без попадение, а договорът се разтрогна заради отпадането на тима във втора дивизия.

„Миланов се е разбрал на 90% с шефовете на Динамо и ако не се случи нещо непредвидено в последните стотина метра от трансфера, ще подпише договора в най-кратки срокове“. 

Българският атакуващ халф е с 47 мача в националния отбор, преди да се премести в Персийския залив е носил екипите на клубове като ЦСКА Москва, Грасхопърс, МОЛ Види (Фехервар), както и на Литекс и Левски. 

Румънските медии уточняват, че с Миланов  чужденците в Динамо стават 13. Това означава, че съвсем скоро време ще трябва Желко Копич да освобождава легионери.

Източник: БТА