0

О т новото ръководство на лондонския клуб Челси потвърдиха, че трансферният гуру Марина Грановская е освободена от задълженията си, като американският собственик Тод Боели поема ролята на временен спортен директор.
Бившата колежанска звезда в борбата, който пое контрола в Челси от руския олигарх Абрамович след поглъщане на стойност 4,25 милиарда паунда, оповести голямата промяна – напускането на 47-годишната довереница на бившия бос.

Все пак бе уточнено, че Боели може да потърси съвет от Грановская през летния трансферен прозорец.

Изявление на клуба гласеше: „Футболен клуб Челси днес обяви серия от назначения в своя борд на директорите и други промени в ръководството. Съобщението включва напускането на Марина Грановская, директор на ФК Челси.

Боели ще действа като временен спортен директор, докато клубът не посочи заместник на пълен работен ден, като продължи работата на клуба към целите си през текущия трансферен прозорец.

ФК Челси и г-жа Грановская се договориха тя да остане на разположение на Боели и клуба за продължителността на текущия трансферен прозорец, доколкото е необходимо за подпомагане на прехода“.

Тод Боели изрази благодарност „на Марина за нейната дългогодишна отлична служба на клуба“.

Грановская е ключова фигура зад кулисите в Челси от почти две десетилетия.

Тя се премести в Лондон, когато Роман Абрамович купи сините през 2003 г., но първоначално не беше свързана с клуба.

През 2010 г. тя става представител, преди да се присъедини към борда на Челси през 2013 г.

На следващата година тя е повишена до главен изпълнителен директор и оттогава се смята за най-влиятелната жена във футбола.

Грановская последва председателя на клуба Брус Бък, който вече потвърди, че ще се оттегли на 30 юни.

Двойката ще пропусне милиони бонус плащания, според Daily Mail.