0

Е похата на Диего Симеоне в Атлетико Мадрид продължава. Тази седмица аржентинецът преподписа до 2026-27. Ако той изпълни контракта си докрай (от клуба си запазват опция за предсрочно прекратяване, ако отборът не успее да се класира за Шампионската лига), ще счупи историческия рекорд за треньор задържал се най-дълго време на поста си за цялата история на испанския футбол. Към днешна дата постижението се държи от Мигел Муньос, който води Реал Мадрид в продължение на 13 години и 8 месеца.

Досега Чоло заработваше по 45 милиона евро на година, които го прави най-скъпоплатеният треньор в света. Той вероятно ще задържи първото място в тази класация (въпреки че ще намали чувствително парите си след преподписването), като се има впредвид, че вторият по богатство в занаята Пеп Гуардиола си докарва двойно по-малко, прибирайки 22,7 милиона на сезон в Манчестър Сити.

Новият мандат на Симеоне ще протече паралелно с финансовата трансформация, която върви в момента при „дюшекчиите“. От 2004 г. клубът се управлява съвместно от Мигел Хил Марин (син на прочутия президент на Алетико Хесус Хил) и Енрике Сересо. Двамата си поделят властта като Хил Малин е изпълнителен директор, а Сересо президент. Отношенията помежду им далеч не винаги са блестящи, но в последните години двамата постигнаха ефективна симбиоза.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX