0

Х ари Магуайър донесе първата победа за Манчестър Юнайтед в груповата фаза на Шампионска лига. Той отбеляза единственото попадение при минималния успех с 1:0 срещу Копенхаген на „Олд Трафорд“ в мача от група „А“. 

„Червените дяволи“ не блестяха, но успяха да стигнат до много важна победа. Андре Онана спаси дузпа, изпълнена от Джордан Ларсон в седмата минута на добавеното време на двубоя. 

Срещата на „Олд Трафорд“ започна с минута мълчание в памет на сър Боби Чарлтън.

Реал Мадрид победи трудно Брага с 2:1 като гост в Португалия в мач от група С. За пореден път трите точки за „кралете“ донесоха бразилското дуо Винисиус - Родриго и Джуд Белингам.

Родриго даде аванс на "кралския" клуб в 17-ата минута след асистенция на Винисиус. Вини асистира за гол на Джуд Белингам в 61-вата минута. Алваро Джало върна гол за домакините секунди след това с удар в близкия ъгъл на Кепа.

Белингам вкара в трети пореден мач в Шампионска лига в първия си сезон, като стана първият футболист, сторил това след Кристиан Карембьо от 1998-а година насам.

С успяха Реал Мадрид продължи безгрешната си серия и е на върха във временното класиране с пълен актив от 9 точки, с което е много близо до класиране за елиминациите. Португалците са трети с три. 

На 8 октомври двата тима ще играят на „Сантяго Бернабеу“.

Арсенал победи Севиля с 2:1 като гост в двубой от група В. Главно действащо лице в мача беше Габриел Жезус. Бразилецът асистира за първия гол в срещата, дело на сънародника му Габриел Мартинели в продължението на първата част, а след това сам вкара втория гол във вратата на домакините в 53-ата минута. Неманя Гудел върна домакините в мача пет минути след това, като така оформи и крайния резултат. 

С успеха Арсенал събра 6 точки и излезе начело в групата си, докато Севиля е трети с две точки. 

Наполи стигна до трудна, но важна победа с 1:0 при гостуването си на Унион Берлин. Единственият гол в срещата реализира Джакомо Распадори в 65-ата минута.

Успехът беше втори за южняците в група С, с което тимът на Руди Гарсия събра 6 точки и заема второ място във временното класиране. 

За Унион загубата беше девета поредна във всички турнири. "Железните" са последни в групата си с 0 точки, като до голяма степен изгубиха и шансове да продължат в следващата фаза на турнира при дебюта си в него. 

Ето всички резултати и голмайстори от тази вечер. 

Бенфика - Реал Сосиедад 0:1
0:1 Мендес (63)

Спортинг Брага - Реал Мадрид 1:2 
0:1 Родриго (16), 0:2 Белингам (61), 1:2 Джало (63)

Ланс - ПСВ 1:1
0:1 Бакайоко (54), 1:1 Уаи (65)

Манчестър Юнайтед - Копенхаген 1:0
1:0 Магуайър (72)

Севиля - Арсенал 1:2
0:1 Мартинели (45+4), 0:2 Габриел Жезус (53), 1:2 Гудел (58)

Унион Берлин - Наполи 0:1
0:1 Распадори (65)

Галатасарай - Байерн Мюнхен 1:3
0:1 Коман (7), 1:1 Икарди (30-дузпа), 1:2 Кейн (73), 1:3 Мусиала (79)

Интер - Ред Бул Залцбург 2:1
1:0 Санчес (17), 1:1 Глух (57), 2:1 Чалханоглу (64-дузпа)