0

Б еше само въпрос на време очакваното и логично отпадане на Барселона от Шампионската лига да стане факт още днес в предпоследния кръг в груповата фаза. И Интер се погрижи да насочи отрано каталунците към следващите им мачове догодина в Лига Европа, като отвя с 4:0 Виктория Пилзен вкъщи.

С 10 точки „нерадзурите“ са с 6 пред Барса, като имат и предимството на победа в един от директните двубои помежду им, ако случайно се стигне до равенство в точките в крайното класиране.

Без точки, но с допуснати 16 гола Виктория излезе на „Джузепе Меаца“ като безнадежден аутсайдер, което се изрази и в резултата. Интер спокойно и търпеливо превърна своето превъзходство в голове. Откри Мхитарян в 35-ата мин., Джеко удвои в 42-ата, а с второто си попадение в 66-ата за 3:0 съвсем отчая и чехите, и очакващите напразно чудо каталунци. Влезлият Лукаку оформи 4:0 в 87-ата мин.

Байер Леверкузен също отпадна от Шампионската лига след като безупречния досега Брюж бе пометен вкъщи с 4:0 от Порто. Така Брюж остава начело с 10 точки, а „драконите“ с 9 си гарантираха класиране на 1/8-финала за сметка на Байер, който е с 3 и има негативен баланс в преките двубои с Порто.

Брюж, които до мача с Порто не бяха допуснали нито гол във вратата си, сега инкасираха четири – разписаха се Мехди Тареми (33 и 70-ата мин.), Еванилсон (57) и Стивън Еустакио (60). 

Но не само голмайсторите изпъкнаха за „драконите“ - вратарят Диого Коща спаси цели 2 удара от точката за дузпа: първо парира шута на Ханс Ванакен, а след като реферът Оливър нареди повторно изпълнение, стражът спаси и удара на Ноа Ланг в 51-ата мин.