0

Д еклан Райс от Уест Хем беше обявен за най-добър футболист в Лигата на конференциите за сезон 2022-23.

24-годишният английски халф изигра общо 11 мача в турнира, като отбеляза един гол и направи две асистенции. 

Той бе капитанът на лондонския тим, който спечели финала с 2:1 срещу Фиорентина в сряда в неговия последен мач с екипа на „чуковете“.

Райс, желан от Арсенал, Манчестър Юнайтед и Байерн, напуска отбора, обяви президентът на клуба Дейвид Съливан ден, след като "чуковете" спечелиха Лигата на конференциите. 

Съливан уточни, че е дал дума на Райс да го оставят да си тръгне една година по-рано от изтичането на договора му, каквото е изричното желание на национала.

"Обещахме му, че може да си тръгне. Не можем да искаме повече от това, което направи за нас през този сезон. Ще имаме нужда от заместник или няколко заместника", каза президентът.

"Не искахме да се случва. Предложихме му 200 000 паунда на седмица преди 18 месеца. Той отказа. Загубил е около 10 милиона паунда от това, че остана в Уест Хем", изчислява Съливан.

"Той иска да си тръгне. Не можем да задържим играч, който не иска да е тук. Мисля, че офертите ще започнат да идват от утре", сигурен е клубният шеф.

24-годишният Райс изигра 50 мача за "чуковете" във всички турнири през този сезон. Той взе капитанската лента от отказалия се от футболна Марк Нобъл в края на миналата кампания.

Арсенал и Манчестър Юнайтед изглеждат фаворити за подписа на Деклан Райс, който има 41 мача за националния отбор на Англия в последните години. Но за да го имат може би ще трябва да сложат на масата около 100 милиона евро