0

Ф ренският централен защитник на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан е решен да се махне от „Олд Трафорд“ още през януари, макар че през юни 2024 г. може да си тръгне оттам свободен да договаря с който си иска клуб. 

Французинът, който е считан за „стъклен“ заради многобройните си контузии, не иска повече да търка пейката за кефа на мениджъра Тен Хаг. 

Според „Ас“ той е навит да се върне на „Бернабеу“ дори с компромис за заплатата. От Байерн също може да се намесят в евентуално наддаване за Варан с добра оферта между 10 и 20 милиона, която Юнайтед едва ли би отказал.

За 30-годишния Варан връщането в Мадрид е по-добрият вариант, тъй като той е много високо ценен от треньора Карло Анчелоти, а освен това има и дом в столицата на Испания, където не пропуска да отскочи да релаксира със семейството си, особено по време на празници.

Варан вече има 10 сезона с екипа на Реал и въобще няма да се нуждае от адаптация в „кралския клуб“.

Той бе продаден от Реал Мадрид на Юнайтед през лятото на 2021 г. за общо 50 милиона евро.

В настоящата ситуация Варан предпочита да си тръгне още през зимния пазар, като „червените дяволи“ гледат с добро око на подобна сделка дори срещу 10 милиона евро, тъй като от лятото французинът става свободен агент.

Френският централен защитник за 2 сезона и половина на „Олд Трафорд“ е бил контузен цели 174 дни и е пропуснал общо 38 мача.