0

С ъс сабя в ръка и с куфия на главата, каквато традиционно носят арабските бедуини, световната суперзвезда Кристиано Роналдо почете саудитския национален празник – 23 септември, деня на раждането на Саудитското кралство.

Всяка година на този ден се отбелязва създаването на кралството от крал Абдулазиз през 1932 г.

Към празненствата на местното население, обикновено танци, песни и традиционни събирания, се присъедини и Роналдо, сред главните герои на кратко празнично видео, пуснато от сегашния му клуб Ал-Насър.

На видеото, публикувано от клуба, се виждат три момчета на улицата, заобиколени от коли и хора, празнуващи с музика и знамена. След това идва CR7 в арабска версия: от кефията до традиционното черно наметало, каквото облече миналата година Лео Меси след финала на мондиала в Катар, до гигантския меч, държан с неизбежната ослепителна усмивка. 

Заедно с него участват в известния саудитски танц Ал Ардах някои от най-прочутите му съотборници в Ал-Насър: от Мане през бразилеца Алекс Телес до бившия играч на Интер Брозович (също с червено-бяла куфия на главата).

Така Роналдо, девет месеца след преместването си в Рияд, все повече се утвърждава като арабски посланик в света, не само по отношение на футбола. За саудитците, които му плащат 213 милиона долара на година, харчовете си струват: наскоро Кристиано прескочи границата от 600 милиона последователи само в профила си в Инстаграм.