0

О собняк с огромно его и никаква връзка с останалите от отбора, така изглеждал Кристиано Роналдо още в първия си голям отбор Спортинг Лисабон по спомена на бившия му румънски съотборник Мариус Никулае.

Само 9 мача заедно на терена убедили румънеца още през сезон 2002/03 в огромния игрови потенциал на младия португалец от Фуншал на остров Мадейра край западния бряг на Африка.

Но и тогава тежкият му и труден характер го откроявали сред съотборниците му, с които така и не се сближил.

„Не беше общителен човек, винаги се опитвахме да го накараме да седне на маса с нас, за да хапне с нас, но той винаги беше в свой собствен свят“, свидетелства Никулае пред Digi Sport Special.

Кристиано спазвал фанатично дисциплината, а що се отнася до физическата подготовка, той бил безкомпромисен към себе си, като и там предпочитал да блъска в залата сам.

„Той ходеше на фитнес сам. Понякога след тренировка всички излизахме да хапнем, но той никога не идваше", спомня си румънецът.

Според Никулае в момента Роналдо трудно ще си намери отбор извън Саудитска Арабия или Америка заради скандалното интервю пред британския журналист Пиърс Морган, публикувано преди началото на световното в Катар. В него той оплю треньора си в Ман Юнайтед Тен Хаг, нападна дори и собствениците на „червените дяволи“ - семейство Глейзър, с което моментално си издейства разтрогване на договора.

Сръдните и скандалите по време на световното в Катар в състава на Португалия показаха, че Кристиано е завършен егоист, способен да отрови обстановката във всяка съблекалня, в която стъпи.

„Мисля, че отборът (на Португалия) вече не го приемаше толкова добре,” е преценката на Мариус Никулае, според когото „Пепе е единственият, с когото (Роналдо) се разбира. Виждал съм няколко снимки, дори Бруно Фернандеш малко го избягва”, посочва румънецът за бившия съотборник на Роналдо в Ман Юнайтед.

„Изявленията, които направи в това интервю (с Пиърс Морган) бяха решаващи за напускането му от Манчестър Юнайтед", а сега намирането на отбор се превърна в истински проблем за един от най-добрите футболисти в историята. 

По тази причина, по преценката на Никулае, бъдещата дестинация на Кристиано Роналдо на 37 години изглежда далеч от Европа. „Мисля, че той ще избере Ал Насър или Америка. После, от това, което прочетох, мисля, че иска да се посвети на киното и Холивуд”, завърши Мариус Никулае.