0

Б ившият футболист на ПАОК (Солун) Тасос Тасиопулос гостува в шоуто „Трето полувреме“ на гръцкото радио Metropolis 95.5 и направи анализ на представянето на отбора, както и разкри очакванията си за втората и решаваща част от първенството.

Той даде ласкава оценка на българското крило на тима Кирил Десподов.

Както е известно, гръцкото първенство се провежда в два етапа. След изиграването на редовния сезон от 26 кръга първите шест състава продължават в плейоф за шампионската титла. Програмата там вече е ясна, а лидерът в класирането ПАОК започва на 10 март като домакин на градския съперник Арис. Разликата между първия и четвъpтия отбор е само 4 точки, като ПАОК има 60, следван от АЕК с 59, Олимпиакос с 57 и Панатинайкос с 56.

Попитан кой би посочил като най-полезен в отбора в редовния сезон бившият защитник Тасиопулос аза: „Десподов. Голът, който вкара срещу Арис, макар и отменен, показа неговото качество. Много хора бяха скептични за него, но не и аз. Гледал съм български мачове и нямах съмнение, че е правилно попълнение".

Самият Десподов игра само 15 минути в последната среща на ПАОК в първенството – 2:0 като гост над Ламия, за да бъде съхранен за четвъртък. Черно-белите от Солун пътуват утре за Загреб за първа среща от осминафиналите в турнира на УЕФА Лига на Конференциите.

Десподов в момента има 10 гола в първенството, 2 в европейските турнири, както и 7 асистенции. Повече асистенции от българина има единствено бразилеца Тайсон – 10. Двамата с Янис Константелиас пък са хората, на които се случва най-често да завършат атаките с удар по вратата на противника.

БТА