0

Д екларация, подобна на тези, които си разменят родните грандове, взриви футбола в Сърбия. Причината – скандална, според Цървена звезда дузпа за Партизан при гостуването им на Спартак Суботица. 
От „Мала Маракана“ излязоха с гневно съобщение заради 11-метровия удар, отсъден в 84-ата минута след намесата на VAR и реализиран от Бибрас Натхо. Първоначално реферът не показа бялата точка, но ситуацията бе преразгледана и дузпата отсъдена, въпреки че бе изключително спорна.

„В Суботица се извърши обир. Партизан спечели и незаслужено взе три точки от несъществуваща дузпа след намеса на VAR. Цървена звезда няма да позволи на никого да се подиграва с клуба ни и да отнеме заслуженото на терена. От доста време предупреждаваме за мътните действия на ръководството на Футболната федерация и това се повтаря от мач на мач. Има още много мачове и виждаме, че ни очаква абсолютно неравностойно първенство, защото трябва да се борим срещу обединената група, състояща се от Партизан и ФСС. Настояваме за спешно отстраняване на Съдийската комисия и спешно свикване на избори във ФСС на всички нива“, пише в съобщението на Цървена звезда.

Битката за титлата между двата тима ще е жестока, като към днешна дата разликата между двата гранда е само 2 точки в полза на „гробарите“.