0

Т ИМ ВИКЪРИ, ESPN

В Ривър Плейт има живот и след Марсело Галярдо. Бившият халф напусна в края на миналата година, но остави след себе една наистина епоха на успехи и доказателство за това е неговата статуя пред „Естадио Монументал“. 

Но дори още преди неговия последен работен ден, шефовете на Ривър Плейт бяха наясно с наследника на Галярдо. Всъщност неговото име също е достатъчно добре познато – Мартин Демикелис.

Очевидно изборът е бил точен, защото утре той може вече да е шампион на Аржентина. Ривър Плейт посреща рано в неделя сутрин Естудиантес и при равен ще спечели титлата, защото в момента има 9 точки аванс пред Талерес при оставащи 3 кръга, а и головата разлика е чувствително в полза на неговия тим.

Самият Демикелис започна кариерата си като играч именно в Ривър Плейт в началото на века, а след това в Европа направи име като солиден централен защитник в Байерн, Малага и Манчестър Сити. Очевидно той е попивал достатъчно от треньорите си в тези водещи лиги в Европа с мисъл за своето професионално бъдеще, като направи този преход изключително плавно и най-вече мъдро. Демикелис започна като асистент в Малага, след това се върна в Байерн начело на различни юношески формации, а  от началото на тази година заигра соло в Ривър. Решението му изглеждаше много смело, защото не само, че нямаше опит като самостоятелен наставник, но и трябваше да влезе в обувките на Галярдо, което си е направо невъзможна мисия с оглед успехите на неговия предшественик.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX