0

Ф утболът е пълен с истории, които не винаги са добре известни. И много от тях са свързани с автомобили, както е логично, ако вземем предвид стратосферните заплати на играчите и съревнованието, което изглежда се установява между тях да покажат най-скъпата или най-мощната кола.

Един от тези анекдоти се случи през 2010 г. и беше много малко известен, но бе припомнен от нидерландската легенда Уесли Снайдер. Тогава той беше в Интер, където споделяше една съблекалня със Самуел Ето'о и където видя как камерунецът пристига всеки ден с кола, която винаги може да се опише като впечатляваща.

Сред онези, които бяха впечатлени всеки ден от този флот, беше и Марко Арнаутович, техен съотборник. Тогава той беше 21-годишен младеж, който все още не се радваше на заплатата на големите звезди и който един прекрасен ден се озова пред неизбежна спешност: да впечатли момиче, с което се беше срещнал, на вечеря.

Самуел Ето"о и неговото Бентли

 Самуел Ето"о и неговото Бентли

Тъй като не смяташе, че колата му е толкова впечатляваща, колкото искаше, той реши да помоли партньора си Самуел за такава. И изглежда, че на Ето'о не му трябваше много, за да му направи услугата... Ако, както каза той, работи „като черен, за да живее като бял“, той имаше и достатъчно коли, за да се движи като арабски шейх.

Така Арнаутович получи Бентли Континентал, чиято цена по онова време беше около 150 000 евро и за която Ето'о беше поръчал тънкости като спирачни апарати, подписани със собственото му име...

И да, възможно е Арнаутович да е впечатлил спътницата си, като е оставил ключовете на входа на хотел „Шератон“ в Милано, за да могат да паркират Бентлито. Със сигурност обаче тя беше много по-шокирана, когато си тръгнаха и футболистът, заедно с придружителката си, разбраха, че никой от ресторанта или хотела не е взел колата му; тя беше открадната от фалшив камериер.

Може би Снайдер си спомня този анекдот, защото историята имаше щастлив край и колата се появи отново. В Унгария, доста далеч от Милано. Но все пак цяла.