0

Н аставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев се надява тимът му да започне ударно още в първия мач от тазгодишната кампания в Европа. Той говори на официалната си пресконференция преди старта на „орлите” от предварителните кръгове на Шампионска лига срещу Динамо Батуми.

Двубоят е в сряда от 21.00 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград и ще бъде излъчен в ефира на DIEMA SPORT.

„Рецептата е проста - трябва да побеждаваме. Естествено, че сме разучили противника, както и те знаят какво представляваме като отбор. Няма нещо, което да ни изненада. Според мен проведохме много добра подготовка. Мисля, че сме готови. Все пак Динамо има два официални двубоя, които ние нямаме”, коментира Дерменджиев.

„Ръководството винаги има високи цели. Още в самото начало ние сме заявили, че трябва да стигнем максимално напред в европейските турнир.  
Квадво Дуа най-вероятно няма да бъде готов за първия мач“, призна Дерменджиев. 

„Изобщо няма да бъдем изненадани от Динамо. Много добре сме запознати с отбора. Това е много добър отбор. Играе модерен футбол, така че мисля, че Грузия като нация е във възход. Очаква ни много труден мач.“

„Винаги първият мач е изключително труден. Ние нямаме избор и трябва да започнем ударно.

Гледаме още играчи и мисля, че ще има още нови попълнения. Не ме интересува статистиката. Искам да стигнем възможно най-напред в турнирите”, каза още той.

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков също говори на пресконференцията преди срещата с Динамо Батуми. 

“Всички футболисти цяла година чакат тези мачове. Не мисля, че ще има някакво подценяване. Всички сме пределно мотивирани, за да се покажем на голямата сцена. Все пак трябва да победим, независимо по какъв начин. Не бих казал, че можем да правим сравнение с миналата година. Всяка година е различна, тръгваме по различен начин. Отборите са различни, но нагласата е една и съща. Да стигаме максимално далеч и да се класираме за групите в дадения турнир”, коментира Недялков.

„Националният отбор на Грузия се представи много добре, а това ще е допълнителна мотивация за Динамо. Ако сме мотивирани и дисциплинирани, не би трябвало да имаме проблем. Динамо играе много бързо с топката и пренася много бързо в предни позиции. Имат стил на игра и това им носи успех.

Всичко върви по план. Направих доста добра подготовка и се надявам да нямам повече подобни тежки препятствия. Надявам се да играя и да помогна на отбора”, каза относно своето състояние Недялков.