0

К апитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов игра пълни 90 минути при успеха на ПАОК Солун с 4:1 над НФК Волос като гост в 5-ия кръг на първенството на Гърция и имаше няколко много силни изяви.

С победата тимът на нашия събра 13 точки и води с 3 пред АЕК Атина и Олимпиакос, които все още не са изиграли срещите си от кръга.

Австриецът Щефан Шваб откри резултата за ПАОК в 24-ата минута от дузпа, спечелена от Десподов, след като бе отнесен около 10-ия метър в пеналтерията от аржентинския защитник на съперника Франко Ферари, който бе изгонен точно 10 минути по-късно, когато получи втория си жълт картон.

Останалите голове за „черно-белите” от Солун вкараха също само чужденци. Вторият австриец в състава на ПАОК Томас Мург бе точен в 54-тата минута, а после се разписаха бразилецът Тайсон (60) и руснакът Фьодор Чалов (89). Впрочем попадението на последния бе истински комично - вратарят на домакините пробва да изрита напред топката от ръка, но уцели темето му. Чалов не разбра, че от рикошета в главата му е последвал гол. Самият Десподов също реализира, но му го отмениха заради фал в атака.

За Волос точен бе аржентинецът Жуниор Мендиета (54).