0

К апитанът на национални отбор Кирил Десподов, чието име бе замесено в афера на карти на вързано в навечерието на резила от Северна Ирландия (0:5), когато изпусна дузпа, записа асистенция и имаше дейно участие в още един гол при равенството 2:2 на гръцкия ПАОК Солун срещу чешкия Виктория Пилзен в мач от предварителната фаза на Лига Европа.

Равенството донесе първа точка на тима на нашия във втория по престиж континентален клубен турнир след 1:3 от турския Галатасарай на старта и 0:1 от румънския ФКCБ. Гърците вече са на 30-о място и на една позиция зад българския шампион Лудогорец, който тази вечер играе срещу притежаващия пълен актив Андерлехт.

За пореден път Десподов започна мача на резервната скамейка, а гостите от Пилзен, които бяха без контузения бивш нападател на Левски Рикардиньо, бързо отбелязаха два гола. Милан Хавел изведе Виктория напред в резултата в 31-вата минута и осем по-късно Матей Видра се разписа за 2:0. Появата на Десподов обаче през второто полувреме промени всичко в атака за гърците.


 
27-годишният нападател от Кресна влезе в игра в 65-ата минута и 19 по-късно асистира за първия гол. Той проби по крилото и изпрати топката на главата на мароканския нападател Тарик Тисудали, който бе точен за 2:1. Десподов създаде още няколко опасности и при най-добрата Фьодор Чалов пропусна от близко разстояние, но ПАОК все пак стигна до изравнителен гол. В третата минута на добавеното време българският нападател подаде на сърбина Андрия Живкович по дясното крило и той центрира, а ганаецът Абдул Рахман Баба вкара за 2:2. 

Виктория Пилзен е на 18-о място в класирането с актив от три точки след три равенства. Отборите между девето и 24-то място се присъединяват към Топ 8 в плейофите, но играят един кръг повече.