0

Ф утболист №1 на България за миналата година Кирил Десподов остана резерва за ПАОК Солун при загубата на отбора от Брюж с 0:1 при гостуването си в първи четвъртфинал от Лигата на конференциите.

Крилото влезе на терена в 62-рата минута на мястото на Янис Константеляс. Брюж си осигури победата с попадение на норвежеца Хуго Ветлесен още в шестата минута. За белгийците игра бившият таран на Лудогорец Игор Тиаго, който си изкара жълт картон и пропусна дузпа. 

Десподов определено раздвижи играта на ПАОК, като негов индивидуален пробив отдясно в 71-вата минута бе спрян с нарушение пред наказателното поле, а след изпълнението му Аздоев бе най-близо до изравняване на резултата. 

В 77-ата минута Брюж получи право да изпълни дузпа след грешка на вратаря на гостите Котарски. Бразилецът Тиаго застана зад топката, а Десподов каза нещо на вратаря за бившия си съотборник и той успя да спаси с крак удара. В края на мача удар на българина бе спасен от вратаря на Брюж.

В другия мач английският Астън Вила постигна минимална победа над френския Лил с 2:1. Английският национал Оли Уоткинс откри резултата за тима от Бирмингам в 13-ата минута. След почивката Джон Макгин. Тимът на Унай Емери можеше да постигне и по-изразителен успех, но удар на белгийския национал Юри Тилеманс бе спрян от паднал защитник на „песовете“. В 84-ата минута Бафоде Диаките върна едно попадение за французите и надеждите, че тимът може да се пребори в реванша. Лил отложи мача си през уикенда в Лига 1, за да подготви по-добре за следващия четвъртък, пише БТА.