0

К апитанът на българския национален отбор Кирил Десподов най-после прибра материалните награди за спечеленото гласуване за футболист на месец декември 2023-а година и на месец януари 2024-а. Десподов позира с наградите Stoiximan (официален спонсор на Лигата) и отговори на доста въпроси на медиите, както и за последния мач с АЕК (Атина), така и за очакванията си за края на шампионата.

"Първо искам да благодаря на хората, които гласуваха за мен. Наистина съм много щастлив да получа тези награди, които ти дават сила и увереност, но в същото време те тласкат да работиш все повече и да ставаш по-добър с всеки изминал ден. Още веднъж искам да кажа "благодаря" на феновете. Ние играем футбол за тях, те са много важни", започна Десподов.

Помолен да коментира какво си спомня от въпросните два месеца, за които беше отличен, той каза: "Бяха много добри месеци за мен, защото през тези два месеца започнах да се представям добре, да бъда по-адаптиран с отбора. Беше наистина добър период. Но не мога да кажа, че това бяха най-добрите месеци в моята кариера. Имах добри месеци в миналото, когато вкарвах много и давах асистенции. През тези два месеца показах, че започнах да имам повече влияние в отбора и да ставам по-добър в лигата."

За останалата част от сезона и какво трябва да направи ПАОК, за да бъде шампион, той каза: Трябва да играем със същата страст, да сме концентрирани във всеки мач. И да играем смело футбол, защото сме отбор, който може да го прави.

За себе си си пожелавам да се състезавам със същата страст и мотивация, защото когато някой вдигне трофея, това е най-доброто чувство. Всички трябва да се борим за титлата, да даваме 100% и най-важното да вярваме в успеха".

През този сезон Десподов отбеляза 13 гола и 12 асистенции в 38 мача с ПАОК във всички турнири.

След четири изиграни кръга в плейофа за титлата ПАОК води с 67 точки, пред АЕК с 66 и Панатинайкос с 65. Олимпиакос е на 4-о място с 63. В следващия етап отборът на Десподов посреща Олимпиакос.