0

Р еал Мадрид постигна втора победа от началото на сезона в Ла Лига. Шампионът на Испания тресна Селта Виго с 4:1 в мач от втория кръг на испанската Ла Лига. Любопитното е, че във втори пореден мач между двата отбора във Виго има три дузпи. През миналия сезон Реал Мадрид победи с 2:1, като получи 3 наказателни удара. Този път „кралете“ изпълниха два, а Селта – един.

Реал Мадрид получи първи дузпа в 12-ата минута за игра с ръка на Ренато Тапия и преразглеждане с ВАР. Карим Бензема застана зад топката и излъга вратаря за 1:0. В 23-ата минута домакините изравниха след наказателен удар за игра с ръка на Едер Милиато. Яго Аспас бе точен от последвалото изпълнение, макар Тибо Куртоа да хвана ъгъла.
В 41-ата минута Дайвид Алаба подаде на Лука Модрич, а хърватина напредна и с магическо изпълнение от около 20-25 метра реализира за 2:1 в скобата. В 56-ата минута Лука Модрич пусна страхотно извеждащо подаване към Винисиус Жуниор, а бразилецът използва скоростта и техниката си, за да преодолее вратаря Марчесин и на празна врата вкара за 3:1.

Десет минути по-късно бразилецът добави и асистенция на сметката си, след като пусна диагонален пас към Федерико Валверде, а полузащитникът с презицен удар по земя не остави никакви шансове на Агустин Марчесин. Натискът на Реал Мадрид не пресната и в 85-ата минута Антонио Рюдигер се включи в атака и комбинира с Карим Бензема. Французинът бе повален от Уго Майо и Хил Мансано посочи бялата точка за трети път в мача. Зад топката застана Еден Азар, но Марчесин спаси, а впоследствие отрази и добавката на Карим Бензема.

Това бе първи мач без халфа Каземиро, който премина в Манчестър Юнайтед и липсата му не се усети.