0

Ю вентус и Спортинг (Лисабон) постигнаха убедителни победи като гости и се класираха за осминафиналите в турнира Лига Европа. Юве победи с 3:0 френския Нант като гост и преодоля равенството 1:1 в първата среща. 
По подобен сценарий се разви и срещата в северния датски град Хернинг, където Спортинг вкара четири безответни гола на местния Мидтиланд. И този двубой започна след 1:1 в първия мач.

Третият отбор, който продължава напред, е Севиля. Испанците биха с 3:0 в първата среща ПСВ Айндховен и сега малко потрепериха, но въпреки поражението с 0:2, севилци отиват към следващия етап на втория турнир по сила в Европа.

Аржентинската суперзвезда Анхел ди Мария заби хеттрик на Стад Льо Божоар в Нант, като откри резултата още в 5-ата минута. В 18-ата гостите получиха двойно предимство – дузпа и червен картон заради нарушението на Никола Палоа. Ди Мария вкара от 11-те метра и успокои Старата госпожа. Ди Мария вкара и третия гол, възползвайки се от чудесна асистенция на Душан Влахович.

Спортинг (Лисабон) също беше крайно убедителен, макар до почивката да имаше само един гол преднина, дело на Себастиан Коатес в 21-ата минута. Виктор Пауло-Паулиньо в 38-ата минута набързо инкасира два жълти картона и остави домакините 10 на терена. Логично след почивката на терена имаше един отбор и това бяха португалците, които стигнаха до нови три гола, два от които на Педро Гонсалвеш в 50-ата и 77-ата минута.

Крайното 4:0 фиксира австрийското попълнение Щефан Гартенман пет минути преди последната съдийска свирка.

Люк де Йонг откри резултата за ПСВ Айндховен срещу Севиля чак в 77-ата минута и това логично съкрати шансовете на отбора му да обърне развоя. Натискът на отчаянието доведе само до един гол – за 2:0 на Фабио Соареш в 95-ата минута.

Байер Леверкузен също се класира за осминафиналите в Лига Европа след победа с дузпи над Монако като гост. „Аспирините“ победиха с 3:2 в реванша, с колкото загубиха и първата среща в Германия.

Останалите мачове започнаха по-късно.

Източник: БТА