0

М ачовете с Айнтрахт са били ключови за сделката между Левски и Гамба Осака за Уелтън, която се пече. Това разкриха медиите в страната на Изгряващото слънце, които следят изкъсо ситуацията около фирмения тим на „Панасоник“. 

Оказа се, че азиатците са харесали Уелтън покрай битките на „сините“ с „орлите“ от Франкфурт. А те се следят изкъсо в Япония заради една от най-големите футболни легенди – Макото Хасебе. Защитникът, който е на 40 години, продължава да е част от немския тим. Той пропусна първата среща в София заради вирус, а след това бе резерва във Франкфурт. Хасебе обаче изсипа куп суперлативи към „сините“ преди втората среща.

Смята се, че този трансфер вече е на 99,9 сигурен. Остава само да бъдат изгладени дребни детайли по сделката, която ще бъде трета ударна за „сините“ през тази зима. Първо те продадоха Роналдо в Ростов, а днес се очаква и Ухан Три Таунс да потвърди привличането на Дарлан. Както „Мач Телеграф“ вече писа, Уелтън вече стяга документи за пътуването си до Япония.

„Сините“ пък направиха проверка срещу Рига ФК на схемата си без Уелтън. Тогава отляво игра Марин Петков, а от дясно – Фабио Лима.