0

М илан, 7-кратният победител в най-престижния клубен турнир в Европа Шампионската лига, отново ще бъде сред 8-те отбора на жребия на 1/4-финалите след като елиминира Тотнъм с общо 1:0 от двата мача. „Росонерите“ достигат до тази фаза за пръв път от 11 години насам.

За да го постигне „дяволът“ удържа геройски 0:0 в Лондон срещу останалите в 77-ата мин. с 10 души „шпори“ (Кристиан Ромеро бе изгонен с втори жълт картон за безумно влизане срещу Тео Ернандес).

В края вратарят на Милан Майк Менян се намеси безупречно при удар с глава на Хари Кейн, преди Дивок Ориги да нацели страничния дирек на вратата на Тотнъм.

И докато „росонерите“ вече гледат към жребия за 1/4-финалите и полуфиналите в Шампионската лига на 17 март, Тотнъм ще трябва да спасява сезона си с класиране в топ 4 във Висшата лига след като положението на мениджъра Антонио Конте изглежда неспасяемо. След отпадането част от феновете на Тотнъм започнаха да скандират името на бившия наставник Маурисио Почетино, който в момента няма отбор.