0

В своя профил в Инстаграм Динамо Киев показа пред света опустошителни снимки как руските агресори разрушават украинската столица след нахлуването си в страната на 24 февруари. Един от най-популярните клубове не само в страната, но и в Европа, смени кадрите от тренировки, мачове и на звездите си, за да покаже унищожаването на украинската столица след инвазията на Руската федерация, поръчана от Путин.

"Нашият град Киев, Украйна. Февруари 2022 г. Към света! Това е „миротворческата армия“ от Руската федерация. Това е тероризъм. Няма да е лесно, но ще устоим и ще победим!", написа Динамо в Instagram.

От клуба подчертават, че „детска градина е под обстрел, Путин дори убива деца“. Това е реалността, в която живее една от страните от Източна Европа.

Украинският отбор отразява ден след ден постоянните руски атаки и образите са опустошителни. Затова клубът отправи призив към света за последствията, които са останали в страната.

"Русия продължава да тероризира цивилни, в резултат на поредната атака срещу жилищни сгради, десетки хора бяха убити в Чернигов, Украйна. Март 2022 г.", се казва в последната публикация на клуба.