0

Л окомотив Пд все пак ще осъществи трансфер на Динко Хоркаш, нищо че той няма да бъде нито в посока Разград, нито „Герена“. Вчера стана ясно, че „черно-белите“ ще го пласират в Полша. Новият му клуб ще е Заглембе Любин, пише в днешния си брой в. „Мач Телеграф“. 

В момента тимът заема осмото място в Екстракласата, но има амбиции да се бори за виза за Европа. Заглембе обаче трябва да навакса изоставането си от 7 точки. Двете страни трябва да изгладят дребни детайли по сделката. Хърватинът бе без конкуренция на вратата на Локомотив през есента и пази във всичките 20 мача. В 8 от тях не допусна гол. Сега Александър Томаш ще трябва да се справя с Кристиан Томов.

Иначе треньорът вече бил дал две имена на играчи, които би искал да види на „Лаута“. Първо е това на Браян Переа, който е голямата звезда на Ботев Враца. „Черно-белите“ обаче ще трябва да наддават за него с Киети от италианската Серия Д. Иначе се смята, че той може лесно да си тръгне от Враца, защото имал да получава пари. Освен него Томаш иска да види на първата тренировка на тима и Реян Даскалов. Последният не е от играчите с най-ясен статут в ЦСКА 1948, където се стягат за пълна промяна през пролетта. Халфът също така обяви, че чака второ дете и на „смърфовете“ няма да им е толкова лесно да го изкушат.

От Азербайджан пък обявиха, че продължават пазарлъците между Нефтчи и Локомотив за Алфа Конте. Тимът от Баку е отправил оферта от 150 000 евро, но тя е била отхвърлена от „черно-белите“. Сега се очаква да бъде отправена нова. 

Твърди се, че на „Лаута“ искат да вържат бюджет до лятото с продажбата на Хоркаш, Конте и Джовани.