0

Наказаният треньор на Байерн Томас Тухел трябваше да наблюдава от трибуните, докато отборът му уж държеше под контрол мача с Ман Юнайтед, но накрая нещата в Мюнхен станаха диви и непредсказуеми.

Все пак Байерн успя да удържи победа с 4:3, след като повеждаше на 3 пъти с 2 гола разлика: 2:0, 3:1, 4:2.

Смешно изглеждаше първият гол на бившия нападател на Ман Сити Лерой Сане за баварците в 28-ата мин. Хари Кейн му спря меко топката, а ударът му мина през ръцете на сгафилия отново вратар на Юнайтед Онана, купен за 52 милиона евро от Интер.

Вторият за Байерн в 32-ата мин. пък бе дело на друг отколешен „враг“ на „червените дяволи“ от престоя му в Арсенал – Серж Гнабри. 

След почивката новото попълнение на Юнайтед Хьойлунд намали 1:2 в 49-ата мин., но Хари Кейн успокои публиката с точна дузпа след 5 мин.за 3:1.

А в края мачът тръгна като влакче на ужасите: в 88-ата Каземиро намали 2:3, в 92-ата Тел изведе баварците до 4:2, преди непримиримият Каземиро да се разпише отново в 95-ата за крайното 4:3 за Байерн.

В следващия кръг на 3 октомври в група А играят Копенхаген – Байерн и Манчестър Юнайтед – Галатасарай.

В група В завръщането на Арсенал в Шампионската лига бе увеччано с голяма победа с 4:0 над ПСВ Айндховен на „Емирейтс“. През първото полувреме във вратата, зад която се вееше българско знами, „топчиите“ забиха 3 гола: Сака (8-а мин.), Тросар (20), Жезус (38).

След почивката домакините добавиха още един чрез капитана Йодегор.

В друг мач от групата Севиля и Ланс завършиха 1:1, с голове до почивката на Окампос за Севиля (9) и на Фюлжини за гостите (29).

На 3 октомври в групата са мачовете Ланс – Арсенал и ПСВ Айндховен – Севиля.

В група С, в която Реал изтръгна 1:0 над Унион в ранния мач, Наполи удари като гост португалския Брага с 2:1.

Неаполитанците поведоха в 45+1 чрез Лоренцо, но в 84-ата преднината им бе заличена с попадението на Брума. Кулминацията тепърва предстоеше – в 88-ата Ниакате си вкара автогол, донесъл късметлийския успех на Наполи.

На 3 октомври във втория кръг в групата Унион Берлин приема Брага, а Наполи чака Реал Мадрид на стадион „Диего Марадона“.

В група D финалистът от миналия сезон Интер завърши 1:1 гостуването си на коравите баски от Реал Сосиедад.

Мендес изведе Сосиедад напред още в четвъртата минута, за точката се погрижи в 87-ата капитанът на „нерадзурите“ Лаутаро Мартинес.

В другия мач тук РБ Залцбург хвърли бомбата с победа 2:0 като гост на лисабонския колос Бенфика. Още в третата минута австрийците получиха дузпа, но Конате изпорти. Все пак при втория наказателен удар за РБ Залцбург роденият в Италия хърватин Роко Симич не сбърка в 15-ата мин. Негова бе и асистенцията за второто попадение на гостите – отбеляза го в 51-ата мин. 19-годишният израелец Оскар Глукх.

На 3 октомври в тази група Интер приема Бенфика, а РБ Залцбург – Реал Сосиедад.