0

А ко не сме на ниво, нормалното е да си тръгна, каза треньорът на Барселона Шави Ернандес след като отборът му излетя от Купата на краля в Билбао (2:4 след продължения срещу Атлетик).

В момента каталунците са на 8 точки от Жирона и на 7 от вечния враг Реал в класирането на Ла Лига и едва ли ще могат да се борят за титлата. 

В. „Марка“ съобщи, че вече се спрягат имена кой евентуално да наследи бившия капитан на горещия стол. И едно от тях е безспорен фаворит, поне що се отнася до гласуванията в сайта на изданието – за връщането на Пеп Гуардиола начело на Барса са 30% от участвалите в анкетата.

На второ място е друг испанец – бившият помощник на Пеп в Ман Сити, а сега начело на Арсенал Микел Артета (16%), който също е от школата на клуба (между 1997 и 2001 г. изминава пътя от младежите до 19 г. до първия отбор на Барселона).

15% от взелите отношение смятат, че няма нужда Шави да бъде сменян, с надеждата, че той ще стабилизира младия отбор.

С 14% следва бившият мексикански защитник на Барса Рафа Маркес, с 8% е италианецът начело на Брайтън Де Дзерби, с 6% от гласовете е друг бивш любимец на феновете – бразилецът с италиански паспорт Тиаго Мота, който се справя отлично този сезон начело на Болоня. И който също е преминал от втория до първия отбор на Барселона като футболист при идването си в Европа от родната Бразилия.