0

К илиан Мбапе няма спирка. Голямата звезда на ПСЖ влезе в историята на клуба като реализатор номер 1. Това се случи в добавеното време при успеха с 4:2 срещу Нант от Лига 1. Тогава той вкара попадение номер 201 с екипа на парижани, а с това задмина уругваеца Единсон Кавани, който остана с 200.

Иначе ПСЖ надви трудно Нант. С успеха парижани продължават да са убедителни лидери с 63 точки, на 11 пред втория Олимпик Марсилия. Нант пък заема 13-о място с 28.
ПСЖ излезе напред в резултата в 13-ата минута. Лионел Меси се изстреля в наказателното поле, за да забоде топката в мрежата на Нант след добро включване и подаване на Нуно Мендеш отляво. Жауен Хаджам от гостите не се ориентира добре четири минути по-късно и прати топката в собствената си мрежа за 2:0.

Нант обаче изравни чрез Людовик Блас и Инятиус Ганаго още преди почивката. Четъврт час след началото на втората част Килиан Мбапе центрира към Данило Перейра, а той се включи отлично и с глава възстанови аванса на парижани. В края и самият Мбапе оформи крайния резултат с рекорда.