0

La Gazzetta dello Sport

Преди най-важния мач в историята на Аталанта се срещаме с Роберто Донадони. Бившият селекционер на Италия е продукт на школата на бергамаските. За клуба има 123 мача между 1982 и 1986 година в Серия С, Серия Б и Серия А.

- Какво харесвате най-много в този отбор на Аталанта, който се бори на три фронта?
- Най-много ми харесва как се управлява клубът. Положени са стабилни основи и се работи последователно за бъдещето. Моделът на Аталанта е пример не само в Италия, а и в цяла Европа.

- И тази стабилност се пренася на терена...
- Точно така. С всеки изминал сезон цената на играчите се покачва. Това е благодарение на Джан Пиеро Гасперини, но и на хората в клуба, които работят неуморно извън светлината на прожекторите.

- А какъв е по характер Гасприни?
- Взискателен и внимателен. Футболистите го усещат и се възползват от това. Той иска никога да не се задоволяват с постигнатото, а непрекъснато да се подобряват още и още. Да превъзмогнат себе си.

- Твърди се, че на „Анфийлд“ срещу Ливърпул Гасперини е казал на играчите да намалят темпото, но те са поискали да продължат с високата преса..за удовлетворението на треньора. Какво означава това?
- Означава, че всички в клуба са си свършили работата. Комплименти за физическата подготовка на отбора, защото не е лесно да се пресира така в края на сезона в рамките на няколко дни.

- Като говорим за психика, Аталанта завърши наравно срещу Марсилия на „Велодром“ в адска атмосфера. 
- Резултатът е добър, въпреки че головете на чужд терен не се броят. 

- А в реванша какво предвиждате?
- В Бергамо очаквам истински спектакъл, но няма да лесно. Може би Марсилия ще играе по-освободено заради напрежението пред собствена публика.

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX