0

 

Реал Мадрид е на финал в Шампионската лига и това не е кой знае каква изненада. Всеки знае, че това е турнирът на Реал. „Белия балет“ е триумфирал общо 14 пъти с Ушатата, като в ерата на Шампионската лига ще е за 9-и път на финал. За сравнение - вторият по трофеи Милан е с едва 7.

Ясно е, че Реал излиза като тотален фаворит на „Уембли“, като всички статистически и букмейкърски модели го потвърждават. Дортмунд определено е аутсайдер, но все пак има някакви шансове, защото това е футбол и всичко е възможно. Въпросът е дали „жълто-черните“ ще се възползват от тях, а това води до още един въпрос – как може да бъде спряна машината на Анчелоти.

На първо място трябва да се отбележи един чисто исторически факт. Реал е кралят на Европа, докато Дортмунд има едва един триумф от 1997 година. Борусия също така трябва да се заличи и лошите спомени от предходната си поява на митичния стадион в Лондон, при която загуби финала в турнира срещу Байерн. Това беше преди 11 години, начело на тима беше Юрген Клоп, а с късен гол Ариен Робен прати трофея в Мюнхен.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX