0

Б орусия Дортмунд се наложи над Байер Леверкузен с 2:0 като гост в мач от 18-ия кръг в Бундеслигата, с което направи възелът за титлата в Германия още по-труден за разплитане. „Жълто-черните“ стигнаха до комфортния успех след попадение на Карим Адейеми и автогол на Едмонд Тапсоба. Това бе краят на серията от пет последователни успеха за „аспирините“ в Бундеслигата.

Борусия Дортмунд започна по-силно двубоя, като в първите минути на срещата чисти положения пред Лукас Храдецки липсваха. В 33-ата минута обаче Юлиан Бранд намери пролуката в защитата на „аспирините“, подаде на  Карем Адейеми, който с левия си крак прати топката в десния ъгъл, за да изведе „жълто-черните“ напред в резултата.

В 53-ата минута Джуд Белингам центрира остро в наказателното поле на Леверкузен, Едмонд Тапсоба се опита да изчисти топката, но вместо това я прати в собствената си врата. Така авансът на Дортмунд бе удвоен.

Най-чистото положение за „аспирините“ дойде в 81-ата минута, когато Сардар Азмун бе намерен с прецизно центриране в наказателното поле на Дортмунд. Иранецът стреля с глава, но топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

След този успех Борусия Дортмунд се намесва в битката за титлата, като вече е на 4-о място във временното класиране в Бундеслигата с актив от 34 точки и само на три зад лидера Байерн Мюнхен. Леверкузен пък е на 9-о място с 24 точки.