0

Р алф Рангник, в момента директор в Локомотив Москва за спорт и развитие, скоро трябва да стане мениджър на футболния тим на Манчестър Юнайтед с договор до края на сезона. За да убеди германеца, английският клуб обеща да удвои заплатата му, разкри Mirror.

В момента Рангник печели по 4,5 милиона евро на сезон в московския клуб. На „Олд Трафорд“ възнаграждението му ще скочи до 9 милиона евро годишно. По този повод бившият президент на Локомотив Москва Николай Наумов се изказа много остро за германския специалист.


"Рангник е наемник. Дори не става въпрос за Манчестър Юнайтед, за него не съществуват думи като предателство и срам. Въобще не му пука за Локомотив Москва, не е дошъл да вдигне футболното ниво на отбора, а само за пари", казва бившият шеф на клуба пред телевизия MatchTV.

"Ако му предложат работа в Африка, ще отиде и там да пари и ще остави Манчестър Юнайтед. Той има много ясна идея какво иска", смята за Рангник руснакът.

По план Рангник трябва да бъде треньор на Манчестър Юнайтед до края на този сезон. След това германецът трябва да се върне в столичния клуб на предишното си работно място.

63-годишният специалист зае поста си в Локомотив през юли 2021 година. Договорът му с червено-зелените е за три години.

На 21 ноември "червените дяволи" обявиха напускането на норвежеца Оле Гунар Солскяер от мениджърския пост, който в момента се заема временно от неговия асистент Майкъл Карик.