0

Б ожидар Краев бе едно от главните действащи лица при лудия мач от австралийската А Лига между Сидни и Уелингтън Финикс. За съжаление българинът игра само 71 минути, тъй като бе изгонен с втори жълт картон, но това не попречи на новозеландците да шокират опонента си и да спечелят двубоя с 1:0.

Хронологично попадението бе първото интересно събитие в срещата. Още в 10-ата минута Оскар Зауада се разписа, възползвайки се от асистенция на Клейтън Люис. После Краев получи жълт картон в 34-ата минута, а в 71-ата бе изгонен. Уелингтън остана с девет души в 86-ата минута след директен червен картон на Николас Пенигтън.

Лудницата обаче предстоеше. В седмата минута от продължението Сидни получи страхотен шанс да се добере до точката, след като бе отсъдена дузпа. Легендата Адам Льо Фондър бе спрян след страхотна изява на вратаря на Уелингтън. Но две минути по-късно Сидни отново получи наказателен удар. Льо Фондър отново се нагърби, но този той прати топката в аут.

След този мач Уелингтън събра 14 точки на шестото място. Сидни е на осма позиция с 13. Лидер в първенството продължава да е Мелбърн Сити.