0

А ЕК Атина изхвърли по възможно най-драматичния начин Динамо Загреб от Шампионската лига. Гръцкият първенец стигна до 2:2 срещу хърватския колос в реванша от третия квалификационен кръг в Шампионската лига. В първия мач АЕК взе победа с 2:1, но след изтичането на редовните 90 минути изоставаше с 0:2 в резултата.

В добавеното време АЕК изригна и с два гола преобърне изцяло развоя на събитията. Този мач трябваше да е първи и да се изиграе още на 8 август, но преди началото му се стигна до зверско сбиване между агитките на двата отбора. В резултат един от ултрасите на гърците беше убит. УЕФА отложи мача в Гърция и го насрочи за днес 20 август, а първо се изигра този в Загреб.

Развитието на реванша беше изцяло в полза на Динамо Загреб. С головете на Йосип Шутало в добавеното време на първата част и Роберт Любичич в 65-атата минута хърватите поведоха с 3:2 в общия резултат. Това се запази непроменено до края на редовното време. В първата минута от продължението Серхио Араухо вдъхна надежди на домакините. В самия край те получиха дузпа. Леви Гарсия пропусна от бялата точка, но при отбитата топка ветеранът Домагой Вида беше безпощаден.

Следващият съперник на АЕК, който ще е последен преди групите на Шампионската лига ще е Антверпен.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX